Медикаменти для дитячої лікарні на Сумщині

Медикаменти для дитячої лікарні на Сумщині

17/09/2024

У рамках реалізації медичного напрямку проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» продовжуємо допомагати вітчизняним лікарням, передусім тим, чий профіль пов’язаний із наданням медпослуг дітям.

Цього разу гуманітарний вантаж з необхідними медикаментами передали Сумській обласній дитячій клінічній лікарні. На жаль, прикордонна Сумщина щоденно потерпає від авіаударів та мінометних обстрілів з боку російської федерації. Ці обставини зумовлюють значну травматизацію населення, зокрема і дітей. На сьогодні Комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради «Обласна дитяча клінічна лікарня» є найпотужнішою багатопрофільною лікарнею по обсягу надання медичної допомоги маленьким пацієнтам в області. Заклад обслуговує територіально близько 150 тис. дітей та надає екстрену (невідкладну) медичну допомогу дитячому населенню, у тому числі неонатального віку.

У лікарні розгорнуто 370 стаціонарних ліжок, з них 120 хірургічного профілю, 231 терапевтичного профілю та 19 ліжок реанімації та інтенсивної терапії. Стаціонарну допомогу отримують щорічно понад 15 тис. хворих дітей. Заклад потребує додаткової підтримки, щоб оперативно реагувати на виклики та загрози воєнного часу.


Проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» реалізує Комітет медичної допомоги в Закарпатті за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.