Підписано партнерський меморандум з Закарпатською обласною радою

Підписано партнерський меморандум з Закарпатською обласною радою

06/09/2024

З метою оптимізації функціонування Вільшанського дитячого будинку-інтернату та сприяння покращенню умов проживання підопічних закладу днями було укладено меморандум про партнерство та співпрацю між Благодійною організацією «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», КУ «Вільшанський дитячий будинок-інтернат» Закарпатської обласної ради, Закарпатською обласною радою та КУ «Управління спільної власності територіальних громад» Закарпатської обласної ради.

Документ є дієвим інструментом реалізації проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який Комітет здійснює за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини. Важливою складовою проєкту є покращення функціонування Вільшанського дитячого будинку-інтернату через ремонт додаткових корпусів і створення там відповідних умов для проживання підопічних, зокрема переміщених з інших областей України після початку повномасштабної російсько-української війни. У Меморандумі закріплено гарантії цільового використання нових корпусів та їхню належність до оперативного управління Вільшанського дитячого будинку-інтернату.

«Наразі ми готуємося до переселення підопічних закладу до нових приміщень, де триває облаштування палат та кімнат для проживання. Водночас Комітет у рамках продовження проєкту почав ремонтні роботи у ще одному корпусі інтернату, де у подальшому мають відкрити відділення денного перебування, обладнати кімнати для підтриманого проживання, започаткувати соціальну послугу перепочинку для батьків дітей з інвалідністю. Таким чином зі збільшенням переліку соціальних послуг заклад зможе задовольняти запити мешканців навколишніх громад, стати ще більш відкритим до взаємодії з клієнтами», – зазначає директорка Комітету медичної допомоги в Закарпатті Наталія Кабацій.

Наголосимо, що Комітет завжди підтримував партнерські стосунки з органами державної влади та місцевого самоврядування, а однією з цілей організації є сприяння втіленню системних змін, які спрямовані на поліпшення послуг та сервісів для вразливих груп населення. Цього принципу дотримуємося й надалі.

Фото: Закарпатська обласна рада


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.