Комплексний підхід до змістовного дозвілля дітей та підлітків

Комплексний підхід до змістовного дозвілля дітей та підлітків

08/08/2024

Триває наш проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який Комітет медичної допомоги в Закарпатті реалізує спільно з «terre des hommes Deutschland e.V.» та за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Регіональним партнером Комітету є ГО «Щасливі діти», команда якої взяла на себе напрямок організації змістовного і корисного дозвілля для дітей, підлітків та їхніх мам.

Програмою активностей ГО «Щасливі діти» на 2024-2025 рік передбачено проведення денних таборів, туристичних еко-клубів та вікендів, творчих екскурсійних природничих занять для дітей, тематичних майстерень… Також діятиме група психологічної підтримки для підлітків в умовах війни, проходитимуть заняття з логопедом-дефектологом для дітей дошкільного віку, які мають проблеми з мовленням, індивідуальні консультації психолога/коуча. Для мам із дітьми, які постраждали через війну, заплановано продовження програми реабілітації та відновлення «Турбота» та відновлюючих оздоровчих вікендів для жінок із дітьми «Сила Карпат».

Наразі вже пройшли три зміни літніх таборів, де діти весело проводили час на свіжому повітрі разом із аніматорами, долучалися до командних ігор, розважалися у парку атракціонів… А у рамках двох туристичних вікендів підлітки знайомилися з неймовірною красою Карпат на Рахівщині, де під час туристичних походів відбувалися освітні і творчі заняття з командотворення, молодіжного лідерства та формування екосвідомості.

Загалом протягом року заплановано залучити до усіх видів активностей понад 1100 дітей та 150 дорослих.



© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.