Психологічна підтримка для медиків Харківської дитячої лікарні

Психологічна підтримка для медиків Харківської дитячої лікарні

07/08/2024

Триває проєкт «Психологічна підтримка лікарів», який Комітет медичної допомоги в Закарпатті реалізує спільно з ГО «Момент міцності» та за фінансової підтримки Fondation de France. Цього разу активності, а це музична й ігрова терапії, аква-ушу, кулінарний майстерклас, сенсорна пінна терапія, сприяли психологічній підтримці медпрацівників і працівниць Харківської дитячої лікарні.

Це вже третя область України, де команда «Моменту міцності» реалізує групові активності для персоналу лікарень. Завдяки таким заходам учасники й учасниці отримують можливість відволіктися від важкої щоденної рутини, знайти емоційний баланс та знайти додаткові джерела енергії.

«Кожен раз, коли ми спускаємо дітей у підвал чи виводимо їх у коридори під час повітряних тривог, ми хвилюємося за їхню безпеку, це щоразу дається емоційно важко. Мені особисто рідко вдається самотужки влаштувати собі відпочинок, це стається, можливо, раз на рік. Решта – це така собі перерва між буденністю, але ніяк не відпочинок. А тут програма була настільки щільною, що я абсолютно забула про всі ті обставини, які оточують кожен день», – розповіла лікарка-гематологиня Лілія з Харківщини.

Важливо, що окрім антистресового ефекту групові заходи посприяли консолідації колективу дитячої лікарні.

«Ця терапія дозволила нам ближче стати один до одного, почуватися не тільки лікарями, які працюють в одній лікарні, а й просто людьми, які можуть довіряти один одному. То була не робоча атмосфера, а відчуття великої родини, де всі були щасливі, задоволені», – підсумувала лікарка Анастасія.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.