Передали лабораторне обладнання для медичного об'єднання захисту материнства і дитинства на Волині

Передали лабораторне обладнання для медичного об'єднання захисту материнства і дитинства на Волині

24/07/2024

Продовжуємо реалізацію проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», зокрема його медичного напрямку.

Цього тижня передали необхідне лабораторне обладнання Комунальному підприємству «Волинське обласне територіальне медичне об'єднання захисту материнства і дитинства». На сьогодні це єдиний в області медзаклад, який забезпечує надання різнопрофільної спеціалізованої консультативної, стаціонарної, у тому числі і невідкладної медичної допомоги дітям і їхнім мамам. Також тут працюють єдині в області цілодобовий дитячий травмпункт та онкогематологічний центр із 25 дитячими стаціонарними ліжками. На базі перинатального центру функціонують 2 відділення анестезіології та інтенсивної терапії для новонароджених і єдина в області виїзна неонатологічна бригада невідкладної допомоги. На 550 функціонуючих ліжках впродовж року лікується більше 20 тисяч пацієнтів, проводиться близько 10 тисяч оперативних втручань.

Для поліпшення роботи лікарні Комітет медичної допомоги в Закарпатті придбав і передав на баланс закладу імунофлуоресцентний кількісний аналізатор та відповідні витратні матеріали для визначення метотрексату.

«Метотрексат – це лікарський препарат для хіміотерапії. Він забезпечує уповільнення або припинення росту клітин. Терапію із застосуванням цього препарату можна проходити у клініці, лікарні чи вдома. Графік прийому та дозування залежать від типу раку, віку дитини та способу прийому. У ході терапії пацієнту необхідно регулярно здавати аналізи крові для перевірки показників крові, рівня метотрексату в крові (при призначенні препарату у високих дозах) та відстеження роботи печінки та нирок. Дозування при прийомі метотрексату може змінюватись залежно від його вмісту в крові», – пояснила координаторка медичного напрямку КМДЗ лікарка Тетяна Гойдаш.


Нагадаємо, що проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» Благодійна організація «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.