Продовжуємо реалізацію заходів з психосоціальної підтримки населення

Продовжуємо реалізацію заходів з психосоціальної підтримки населення

20/06/2024

У рамках проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» продовжуємо реалізацію заходів з психосоціальної підтримки населення, передусім фахівців, чия робота пов’язана з наданням послуг вразливим групам населення.

Кураторка медичного напрямку Комітету медичної допомоги в Закарпатті психологиня Тетяна Гойдаш провела серію семінарів «Взаємодія працівників соціальної сфери з ВПО та вразливими групами населення. Психоедукація» для фахівців закарпатського управління пенсійного фонду в Ужгороді, Мукачеві та Хусті.

На заході йшлося про можливості застосування дієвих практик самопомочі для мінімізації наслідків стресових ситуацій або їх попередження. Також фахівчиня розповіла про способи розв’язання конфліктних ситуацій, стратегії погодження інтересів та важливість пошуку компромісів. Вказані рекомендації дозволять як зберегти психічне здоров’я співробітників, так і позитивно вплинути на ефективність роботи відомства і його структурних підрозділів.

Пенсійники на Закарпатті – категорія спеціалістів, які ще з початку російської збройної агресії проти України у 2014 році отримали додаткове навантаження через внутрішню міграцію громадян. Часто це стає причиною кризових ситуацій, конфліктів, напруження в колективах. Надання практичної інформації про попередження криз і подолання їхніх наслідків, засоби збереження і підтримки психічного здоров’я, гармонізацію психоемоційного клімату в колективах – важлива частина діяльності КМДЗ.


Проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» Благодійна організація «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.