Понад 200 гуманітарних вантажів для України отримав Комітет медичної допомоги в Закарпатті від французьких партнерів

Понад 200 гуманітарних вантажів для України отримав Комітет медичної допомоги в Закарпатті від французьких партнерів

18/06/2024

Днями від Посольства України у Франції до Ужгорода вирушив 200-й гуманітарний вантаж для потреб українців. Це частина системної роботи з підтримки України партнерів Комітету медичної допомоги в Закарпатті Асоціації SAFE.

Те, що у лютому 2022 року почалося як одноразовий акт солідарності з боку мешканців 15-го округу Парижа, перетворилося на справжній довготривалий гуманітарний міст між Францією та Україною. У відправці 200-го гумвантажу взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко, директорка Асоціації SAFE Катрін Дюплессі, представники мерії 15-го району Парижу, організацій «Ambulanciers sans Frontières», «Ouest-France Solidarités», «Électriciens sans Frontières».

Вантаж, у якому велика партія перев’язочних та витратних матеріалів, медикаменти та медобладнання, генератори різних потужностей, вже отримано в Ужгороді. Волонтери гуманітарного складу КМДЗ формують подальші відправлення по всій Україні, але передусім в регіони, які найбільш потерпають від російської військової агресії.

Дякуємо усім небайдужим до гуманітарної кризи в Україні під час війни!



© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.