Передали обладнання для дитячої лікарні в Ужгороді

Передали обладнання для дитячої лікарні в Ужгороді

21/02/2024

За підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини продовжуємо реалізацію проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки». У рамках складової проєкту щодо покращення матеріально-технічного стану українських закладів охорони здоров’я Комітет медичної допомоги в Закарпатті передав два сучасні електрокардіографа КНП «Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня» Ужгородської міської ради.

Реєстрація електрокардіограми (ЕКГ) – важливий елемент обстеження пацієнтів з різними дитячими захворюваннями, у тому числі, без клінічних ознак ураження серця. У медичному закладі надають допомогу діткам від народження і до 18 років. Педіатр призначає ЕКГ малюкам у випадках запаморочення, втрати свідомості, неритмічного серцебиття, швидкій втомлюваності та інших станах. Саме тому так важливо мати можливість проведення обстеження роботи серця за допомогою ЕКГ. Отримані кардіографи дозволяють якісно і швидко збирати і обчислювати ЕКГ-дані одразу по одному та шести каналам. Апарат здатен реєструвати дані пацієнта, перелік всіх умов проведення ЕКГ, результати вимірювань ЕКГ, усередненні комплекси з відмітками та інтерпретаційні повідомлення. За словами лікарів, електрокардіографи – це обладнання, потреба в якому є щоденною.

Нагадаємо, що у рамках вказаного проєкту Комітет медичної допомоги в Закарпатті вже передавав Ужгородській дитячій лікарні ін'єкційні порти для дітей з цукровим діабетом. Також допомогу у вигляді медикаментів, медичного обладнання та витратних матеріалів отримували заклади охорони здоров’я Рахова, Ужгорода та Мукачева на Закарпатті, а ще Чернігівщини, Житомирщини, Івано-Франківщини, Херсонщини, Донеччини, Харківщини.


 


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.