Практики з попередження конфліктів: важливий тренінг у Вільшанському будинку-інтернаті

Практики з попередження конфліктів: важливий тренінг у Вільшанському будинку-інтернаті

14/02/2024

Попередження конфліктних ситуацій, вирішення суперечок у колективах, розвиток навичок і поглиблення досвіду соціальних взаємодій, – питання, що є нагальними для усіх, без виключення, організацій. Саме вказаної проблематики стосувалася зустріч, яку провела зі співробітницями Вільшанського дитячого будинку-інтернату лікарка, психологиня Комітету медичної допомоги в Закарпатті Тетяна Гойдаш.

Спочатку тренерка запросила учасниць до інтерактивної руханки, яка налаштувала присутніх на дружній діалог, групові взаємодії і творче мислення. Далі фахівчиня розповіла про способи попередження, розв’язання та виходу з ескалації конфлікту. Щоб закріпити знання, колектив розбили на групи, запропонувавши вирішити побутову конфліктну ситуацію, дотримуючись одного з п’яти основних способів розв'язання конфліктів – відсторонення, поступка, конкуренція, компроміс і співпраця. З’ясувалося, що запропоновані методики є корисними не лише для гармонізації атмосфери у колективі, але і поза ним – вдома, з дітьми, батьками, друзями… Безперечно, такі зустрічі корисні, адже дозволяють пропрацювати ситуації і обставини, на які у буденному житті люди не звертають достатньої уваги, вважають їх другорядними, а зіткнувшись безпосередньо з проблемою, не можуть правильно відреагувати, мінімізувати наслідки.

Це вже третя тематична зустріч-тренінг з питань поліпшення психічного здоров’я, розвитку колективної співпраці, психосоціальної підтримки під час війни. Про попередні можна почитати тут і тут. Всі ці заходи команда КМДЗ реалізує у рамках проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який впроваджується за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


 


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.