Майже пів тисячі фахівців долучилися до лекторію з питань реабілітації, фізіо- та ерготерапії

Майже пів тисячі фахівців долучилися до лекторію з питань реабілітації, фізіо- та ерготерапії

22/09/2023

Ми анонсували цей захід і дуже відповідально поставилися до його організації. Тепер же констатуємо, що онлайн-лекторій від швейцарських фахівців з питань реабілітації, фізичної терапії та ерготерапії відбувся і зібрав широку аудиторію зацікавлених фахівців з усієї України. Загалом до заходу долучилися майже 500 учасників.

Це була предметна розмова, тематика якої формувалася відповідно до моніторингу запитів, щоб бути максимально актуальною і змістовною у своїй презентації. Так, Катрін Оппліґер розповіла про організацію послуг реабілітації на прикладі клініки Беллікон (Швейцарія), Ніколь Кіфер – про дисфагію в логопедії, Северін Вехслер – про використання допоміжних засобів у реабілітації (шин, ортезів тощо), Сара Евальд – про ерготерапію та організацію побуту для людини з однією функціональною рукою, а Бербел Рюкрім – про особливості підбору та підлаштування для дітей та підлітків крісла колісного. Усі спікери – висококваліфіковані фахівці з досвідом реалізації ефективних практик у роботі з особами з інвалідністю. Їхні доповіді та унаочнення практичної частини, за відгуками учасників, дали відповіді на значну кількість прикладних питань. У процесі обговорення доповідачі зі Швейцарії також коментували запити у чатах прямої трансляції та безпосередньо озвучені в ході ZOOM-конференції.

Щодо аудиторії, то це широке коло фахівців, серед яких профільні лікарі, наукові співробітники, викладачі та студенти вишів, представники галузевих громадських організацій, співробітники реабілітаційних центрів та санаторіїв, батьки дітей з інвалідністю та ін. Скориставшись можливостями синхронного перекладу, усі могли в режимі реального часу з’ясувати подробиці застосування тих чи інших технік реабілітації, можливості підвищення кваліфікації за профілем роботи чи розширення власних професійних навичок тощо. Згодом зареєстровані учасники отримають додаткові інструктивно-методичні матеріали за темами представлених доповідей, а решта зацікавлених може ознайомитися з доповідями у запису трансляції лекторію (посилання на кожну доповідь буде оприлюднено на нашому сайті, Facebook-сторінці, а відео – безпосередньо на YouTube-каналі КМДЗ).


Нагадаємо, що онлайн-лекторій було організовано Комітетом медичної допомоги в Закарпатті та Асоціацією «Парасолька» (Швейцарія) у партнерстві з Ужгородським національним університетом, КНП «Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології» Закарпатської обласної ради, ГО «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини».


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.