З перших днів допомагаємо Херсонщині

З перших днів допомагаємо Херсонщині

14/06/2023

У контексті долання катастрофічних наслідків російського терористичного акту на Каховській ГЕС може здатися, що допомога Херсонщині почалася після 6 червня. Насправді, це не так. Благодійна організація «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» з перших днів повномасштабного вторгнення окупаційних військ допомагає, у тому числі, й південним регіонам України, але початок червня дещо змінив специфіку гумвантажів.

Перший вантаж до Херсону поїхав вже 6 червня, 7-го – наступний, далі 8-го… Це були теплові гармати для осушення будівель, різні обігрівачі, подовжувачі, електричні кабелі. Розуміючи, чого першочергово потребують люди в зоні підтоплення, в регіон відправлено резервуари та цистерни об’ємом 2 і 2,5 кубометри, близько 200 каністр, знезаражуючі таблетки, яких вистачить на 3 мільйони літрів води, антисептичні та дезінфікуючі засоби, продукти харчування, одяг, ковдри…

За запитом місцевих рятувальників, Комітет сформував і відправив партію медикаментів, у процесі закупівля мотопомп, запит на які надійшов від Херсонської ОВА. Частину допомоги спрямовано на Миколаївщину, зокрема до Снігурівської громади, яка теж постраждала від великої води.

Більшу частину вантажів традиційно відправили Новою Поштою, де КМДЗ має бонусний рахунок за програмою «Гуманітарна пошта України». Дякуємо головній логістичній компанії країни за завжди вчасне плече підтримки. Також допомогу Херсону доставляли наші друзі-волонтери, зокрема письменник Андрій Любка.

Наслідки воєнного злочину на Каховській ГЕС важко осягнути, але маємо оперативно реагувати на потреби тут і зараз. Комітет медичної допомоги в Закарпатті став частиною великої спільноти, яка об’єдналася, аби підтримати людей, що опинилися в епіцентрі лиха. Ця робота триває далі, адже частині населення доведеться з нуля відбудовувати свої домівки, а державі – відновлювати інфраструктуру, рятувати вцілілу екосистему регіону.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.